Skip to content

GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLING BOVEN DE 70 EURO

Kerstkrans

Maak een onvergetelijke kerst met de mooiste kerstkransen en kerstdecoratie van Viv! Christmas. De schitterende kerstkransen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en met verschillende versieringen. Zo vind je altijd een mooie krans voor j ...Lees meer

Collection Page

Kerstkransen zijn ondenkbaar in onze kerstdecoratie. Je ziet ze rondom de kerstdagen dan ook veelal in elk huishouden hangen: aan de voordeur, voor het raam of gewoon in de woonkamer. Om aan ieders wens te voldoen, zijn er inmiddels ontelbaar verschillende kransen verkrijgbaar, van standaard groene kerstkransen, tot gouden kransen; met of zonder dennenappels en besjes; helemaal rond of meer een natuurlijke look met uitstekende takken. Je kunt het zo gek niet verzinnen, of je kunt het wel vinden. Ook bij Viv! Christmas vind je een ruime selectie aan prachtige kerstkransen van de hoogste kwaliteit. Hierdoor zijn ze nauwelijks van echt te onderscheiden.

De betekenis van kerstkransen

Tegenwoordig staat de kerstkrans symbool voor het eeuwige leven en de liefde, voornamelijk vanwege zijn vorm; aan een cirkel komt geen einde. Toch had de kerstkrans ook een andere betekenis na zijn ontstaan. Vermoedelijk heeft de kerstkrans zijn herkomst uit de Oudheid, waarbij de Grieken en Romeinen laurierkransen gebruikten om Olympische sporthelden mee te eren. Ook de Germanen hadden al iets wat leek op een kerstkrans, namelijk een zonnewiel. Met deze kransen van takken begroetten zij het voorjaar.

Toch is de kerstkrans, zoals wij hem nu kennen, pas ontstaan in de Middeleeuwen. In het Christendom werd de kerstkrans verbonden aan het kerstfeest. Zij maakten de kransen vaak van hulstbladeren en besjes, wat zij associeerden met Jezus. Het groene blad stond symbool voor hem en de rode besjes voor zijn bloed. De kerstkransen werden aan de voordeur opgehangen, omdat zij geloofden dat deze demonen en boze geesten zouden verdrijven. Voor hen betekende de kerstkrans dus geluk, voorspoed en afwending van het kwade. Tegenwoordig zien we de kerstkrans vooral als mooie decoratie, maar linken we hem nog ongenadig aan de feestdagen.

Decoreertips voor jouw kerstkrans

Het is weer tijd om jouw kerstdecoratie van zolder te halen, of weer nieuwe bijzondere decoratie in te slaan. Bij jouw kerstversieringen mogen de kerstkransen natuurlijk niet ontbreken. Bepaal ook alvast waar jij jouw krans gaat opgehangen: voor het raam, aan de deur, in de woonkamer of misschien leg jij hem wel ter decoratie op tafel. Die keuze is geheel aan jou! Heb je dit bepaald, dan hebben wij een aantal tips voor je:

Tip 1: Heb jij bepaald waar jouw kerstkrans komt te hangen? Dan is het nu tijd om te beslissen welke maat je nodig hebt. Hij moet natuurlijk wel in verhouding zijn met jouw gekozen plek, anders valt hij weg of past wellicht niet op de plek die je gekozen had. Bij Viv! Christmas vind je kerstkransen in de maten vanaf 30cm, 40cm, 50cm en 60cm.

Tip 2: Naast de maat, is het ook belangrijk te bepalen welk thema je dit jaar kiest voor Kerstmis. Kies een kerstkrans die past bij dit thema. Wil je een neutrale groene kerstkrans, die je eventueel zelf nog kan versieren? Of heb jij rode kerstversieringen en kies je dus voor een groene kerstkrans met rode besjes? De keuze is geheel afhankelijk van jouw stijl en smaak. In ons assortiment hebben we verschillende kransen in groen en grijs, neutraal of met versieringen: van dennenappels tot rode of zwarte besjes, eucalyptus of andere takjes uit het bos, om zo een natuurlijke uitstraling te krijgen.

Tip 3: We noemden het al even hiervoor: personaliseer jouw kerstkrans. Je kunt de kransen natuurlijk ophangen zoals je ze hebt gekocht, maar je kunt ze ook helemaal aanpassen naar jouw wens. Versier de kerstkrans bijvoorbeeld met kerstballen, glitters, vogeltjes, decoratietakken, lichtjes of strikken van lint, zo weet je zeker dat jij een uniek exemplaar hebt tijdens de feestdagen. Je hoeft hier niet per se een neutrale krans voor aan te schaffen, ook de reeds versierde kerstkransen kun jij naar wens aanpassen.

Tip 4: Je kunt nog veel meer met kerstkransen, dan ze enkel ophangen op de bekende plekken. Heb jij er wel eens aan gedacht om jouw kerstkrans ter decoratie neer te leggen? Zo heb je in een handomdraai een mooi kerststukje op tafel. Plaats hem bijvoorbeeld op een decoratieschaal met kaarsen in het midden en je creëert meteen de ultieme kerstsfeer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief met daarin leuke acties, kortingen en de laatste interieur trends van dit jaar.

Wij geven om de bescherming van uw gegevens. Lees onze Privacy Policy.