Over Kurt S. Adler

Over Kurt S. Adler

Het legendarische Amerikaanse merk Kurt S. Adler is al ruim 75 jaar één van de bekendste merken wereldwijd op het gebied van luxe en fantasierijke kerstdecoratie. Het inspirerende verhaal van Kurt S. Adler begint in het zuiden van Duitsland, in de stad Beieren, waar hij in 1921 werd geboren in een Joodse familie. Op zestienjarige leeftijd stuurden zijn ouders hem alleen naar Amerika om te ontsnappen aan de nazi's. Hoewel hij aanvankelijk geen Engels sprak, begon hij aan de middelbare school in New York en ging hij al snel in dienst bij het Amerikaanse leger. Kurt werkte in de inkoopafdeling, waar hij leerde over logistiek en hoe hij merchandise kon inkopen.

Na het einde van de Tweede Wereldoorlog begon Adler een exportbedrijf met behulp van contacten die hij had opgedaan tijdens zijn stationering in Honolulu. Naarmate het bedrijf groeide en de Europese economieën zich begonnen te herstellen, veranderde Kurt de koers naar importeren.

In de jaren 50 kwam de Duitser tijdens een handelsreis in het naoorlogse Europa op het idee om ornamenten en kerstdecoraties met een duidelijke Duitse charme te importeren. Destijds gebruikten de meeste Amerikaanse families eenvoudige ronde glazen kerstballen en tinsel slingers voor hun kerstbomen. Kurt introduceerde prachtige, met de hand gemaakte engelen uit Oost- en West-Duitsland. Deze vielen in Amerika zeer in de smaak en al snel breidde hij zijn kerstcollectie uit met mondgeblazen glazen kersthangers uit Tsjechoslowakije en lichtjes uit Italië. Plotseling was Amerika gehuld in feestelijke decoraties met een Europese uitstraling.


Bijna 75 jaar later is Kurt S. Adler, Inc. uitgegroeid tot de toonaangevende importeur en distributeur van feestelijke seizoensdecoraties. Met het hoofdkantoor in New York City, wordt het bedrijf vandaag de dag nog steeds geleid door de kinderen van Kurt Adler - Howard, Clifford en Karen. Net zoals wij, geloven ze bij Kurt S. Adler dat een kerstornament sentimentele waarde heeft en levendige herinneringen oproept. Een ornament stelt mensen in staat om jaar na jaar op deze herinneringen terug te kijken en inspireert hen om die momenten opnieuw te beleven.

Bij Viv! Christmas vind je onder andere een ruim assortiment Noble Gems™ kerstornamenten en Hollywood Collection Notenkrakers™. Deze exclusieve Kurt S. Adler collecties zijn met liefde en zorg ontworpen en met aandacht voor kwaliteit handgedecoreerd. In het assortiment van Kurt S. Adler worden elk jaar nieuwe originele kerstornamenten toegevoegd, waardoor je kerstdecoraties kan vinden voor elke gelegenheid. Veel mensen beschouwen de items van Kurt S. Adler als waardevolle collectors items en breiden elk jaar hun verzameling uit met deze speciale kerstdecoraties. Het is dan ook een origineel cadeau voor de echte liefhebbers van bijzondere kerstversiering.

De kerstdecoraties van Kurt S. Adler kan je online bestellen bij Viv! Christmas en worden binnen Europa verstuurd. Ontdek alle producten van het bekende merk hier. Bekijk je de producten liever in de winkel? Kom dan binnenkort een kijkje nemen in onze nieuwe kerstwinkel in Dreumel, Nederland.

Kurt S. Adler Collectie