Skip to content

GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLING BOVEN DE 70 EURO

Sneeuwbollen & Muziekdozen

Bij Viv! Christmas vind je een magische collectie kerst sneeuwbollen en muziekdozen. De snowglobe is weer in opkomst, met nieuwe originele varianten en inclusief muziek. Betover jong en oud met de nostalgische kerstliedjes en haal de feestdagen in hu ...Lees meer

Collection Page

Sneeuwbollen & Muziekdozen

Een sneeuwbol blijft iets magisch hebben: een fantasiewereld, waar jij het kunt laten sneeuwen! Even de glazen bol schudden en kijken maar; sneeuw en glitters dwarrelen in het rond. Met name kinderen zijn helemaal weg van deze miniatuurwereld in glazen bol. Het is dan ook een origineel kerstcadeau voor kinderen, maar ook volwassenen zijn gek op deze bijzondere kerstdecoratie. Bij Viv! Christmas vind je allerlei variaties zoals sneeuwbollen met sneeuwpoppen, kerstmannen en rendieren. Of ben je helemaal gek van treinen? Bekijk dan onze kersttrein met sneeuwbol, inclusief muziekdoos. Maak een mooie combinatie van verschillende kerstbollen of combineer het met verschillende kerstfiguren. Onze handgeschilderde sneeuwbollen zijn allemaal voorzien van kerstmuziek. De klanken van sfeervolle kerstmuziek zorgt voor een echt kerstgevoel!

De Geschiedenis van de Kerst Sneeuwbol

Heb jij je ooit afgevraagd hoe sneeuwbollen zijn ontstaan ​​en wie ze heeft uitgevonden? Viv! Christmas zocht het voor je uit!

De Oostenrijker Erwin Perzy was een producent die zich specialiseerde in chirurgische instrumenten aan het eind van de 19e eeuw. Hij werkte in een klein huis in de buitenwijken van Wenen aan een uitvinding om meer helder licht te creëren voor chirurgen tijdens operaties. Maar net als bij veel uitvindingen is de sneeuwbol bij toeval ontstaan..

Perzy experimenteerde met een glazen bol gevuld met water en plaatste deze voor een kaars. Dit vergrootte de lichtsterkte, maar het licht was nog steeds onvoldoende. Hij experimenteerde met het toevoegen van allerlei verschillende stoffen zoals kleine glitters en griesmeel, wat het licht meer zou kunnen reflecteren. Doordat de glitters en later griesmeel langzaam naar beneden zakten, deed dit Perzy denken aan vallende sneeuw.

Alleen was een bolletje met slechts sneeuw niet heel erg magisch toch? Perzy experimenteerde met het smelten van tin en lood en goot dit vervolgens in een miniatuurvorm. In zijn eerste sneeuwbol stond de Mariazeller kerk. Perzy noemde zijn uitvinding een ‘Glazen bol met sneeuweffect’ en vroeg er patent op aan. Het sneeuwstormeffect was zo’n groot succes, dat hiermee de ‘Original Wiener Schneekugelmanufaktur’ is ontstaan.

Wist je dat de sneeuwbol ook wel snow globe, schneekugel, sneeuwhuisje, schudhuisje of sneeuwkogel wordt genoemd?

Uniek Assortiment Kerst Muziekdozen

Naast sneeuwbollen heeft Viv! Christmas een uniek assortiment kerst muziekdozen. Haal de gezelligheid in huis met klassieke kerstliedjes uit een traditioneel muziekdoosje. Je vindt muziekdozen in de vorm van ronddraaiende kerstbomen vol cadeautjes, draaimolens met paarden en de kerstman met zijn rendieren. De schitterende handgeschilderde details zorgen dat iedereen zijn ogen hierop gericht heeft.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief met daarin leuke acties, kortingen en de laatste interieur trends van dit jaar.

Wij geven om de bescherming van uw gegevens. Lees onze Privacy Policy.