Skip to content

GRATIS VERZENDING BIJ BESTELLING BOVEN DE 70 EURO

Kerstballen

Op zoek naar bijzondere kerstballen voor jouw kerstboom? Bij Viv! Christmas hebben we unieke exemplaren voor in jouw mooi versierde kerstboom. Geen standaard kerstballen, maar bijzondere handgedecoreerde kerstballen die zijn voorzien van de mooiste d ...Lees meer

Collection Page

Ze mogen niet ontbreken in de kerstboom: kerstballen. Je kunt kiezen voor de standaard ronde ballen in een effen kleur, mat of glanzend, maar je kunt er ook voor kiezen om op te vallen! En daarom vind je bij Viv! Christmas enkel bijzondere kerstballen in verschillende vormen en kleuren. Zo vind jij altijd een mooie toevoeging aan jouw kerstboom, ongeacht jouw thema of kleur. Maak het extra bijzonder door te kiezen voor één van de juwelenbox kerstballen. Deze speciale ballen van glas, hang je gewoon in de kerstboom, maar kun je openen om er een klein cadeautje in te bewaren!

Maar waar komt de kerstbal eigenlijk vandaan?

Dat kerstballen inmiddels een prominente plek hebben in onze kerstbomen en gewonnen hebben aan populariteit, is duidelijk. Toch was dit vroeger anders. Men versierde hun bomen met appels, noten, dennenappels, papieren linten en bijvoorbeeld snoepgoed. Wel hadden ze vaak een heksenbal in huis. Deze ronde bal werd boven deuren, ramen en schoorstenen gehangen om onheil buiten de deur te houden. Hij moest geesten afschrikken, doordat zij schrokken van hun eigen vervormde spiegelbeeld die te zien was in de glimmende ballen.

Pas in de 19e eeuw werd de kerstbal ontdekt door de Duitse glasblazers uit Lauscha. Toen er in deze tijd ook steeds vaker een kerstboom verscheen in de huizen van welgestelde burgers en de adel, ontdekten zij ook de kerstbal. Toch konden niet veel mensen zich deze ballen veroorloven en pas na de Tweede Wereldoorlog, in de 20e eeuw, werd het gebruik ervan razend populair. De kerstbomen werden vanaf toen volop versierd met kerstballen, kerstslingers en lichtjes. Inmiddels gebruiken we de kerstballen niet alleen in een kerstboom, maar zijn ze ook leuk in kerststukjes, -kransen of in guirlandes.

Decoreer jouw kerstboom

Wil jij tips over het versieren van jouw kerstboom? Lees dan ons stappenplan onderaan deze pagina. Voordat je jouw kerstboom versierd, is het belangrijk dat je alvast nadenkt over een thema en bijbehorende kleuren. Ben je daarover uit? Dan kun je gaan shoppen! Kies jij voor een traditionele kerstboom? In onze webshop vind je vele prachtige rode en gouden kerstballen. Elke kerstbal is handgedecoreerd en versierd met glitters, steentjes of zelfs met (kunst)dennentakjes en -appels.

Kies jij voor een dierenthema? Bekijk dan eens de kerstballen met een patroon van pauwveren, of wat dacht je van de schitterende kerstballen met hertenkop? Versier jouw kerstboom met een mooie dome kerstbal met daarin hertjes, vogels of uilen. Zo maak jij jouw dierenthema helemaal compleet! Wil je helemaal opvallen? Bij Viv! Christmas vind je ook schitterende decoratiebeelden van verschillende beesten. Plaats deze in jouw kerstboom en creëer zo een unieke look!

Ook voor andere thema’s vind je bij Viv! Christmas een mooi selectie kerstballen. Wil je ze eens in het echt bekijken? Maak dan een afspraak in onze showroom.

Maak van jouw huis een echt kerstspektakel

Waarom zou je je enkel beperken tot een kerstboom? Kerst vraagt om gezelligheid en het kan ons niet gek genoeg! Breng jouw hele huis in kerstsferen met de schitterende decoratie van Viv! Christmas. Van prachtige kerstkransen, tot decoratietakken en -beelden en heerlijke kerstgeuren, je vindt alles voor een sfeervolle Kerstmis.

Wist jij dat kerstballen niet enkel geschikt zijn voor in de kerstboom? Wij geven je een aantal tips over wat je er nog meer mee kunt doen om jouw huis nog meer in kerstsferen te brengen:

Tip 1: Hang jouw kerstballen in een kerstkrans en maak deze zo nog feestelijker.

Tip 2: Heb jij thuis een (zijden) boeket bloemen? Versier deze met kerstballen en je hebt direct een kerstboeket!

Tip 3: Een leuke, moderne decoratietip: vul een stolp volledig met kerstballen en lichtjes en je hebt een uniek item tijdens de feestdagen.

Tip 4: Jouw tafel is natuurlijk al feestelijk gedekt, maar maak het nog mooier door er kerstballen neer te leggen. Dit kan gewoon los op tafel (lekker makkelijk!) en je creëert direct een echte kerstlook.

Tip 5: Heb jij een decoratieschaal in huis staan? Ook deze kun je extra feestelijk maken door er kerstballen op te leggen!

Tip 6: Maak een kerstslinger van lint en kerstballen. Drapeer deze bijvoorbeeld voor het raam, aan de muur of zelfs aan je lamp. Gegarandeerd een sfeervolle en unieke toevoeging aan jouw kerstdecoratie!

Je kunt dus eindeloos variëren met kerstballen om van jouw huis een echt kerstspektakel te maken.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang onze nieuwsbrief met daarin leuke acties, kortingen en de laatste interieur trends van dit jaar.

Wij geven om de bescherming van uw gegevens. Lees onze Privacy Policy.